Inspectie en keuring van kranen

De meeste hijs- en hefwerktuigen waaronder de hijskranen moeten minimaal jaarlijks worden geïnspecteerd. Gezien de omvang van deze installaties spreekt het voor zich dat de inspectie veelal op locatie gebeurt. Voor deze werkzaamheden heeft Coops & Nieborg Hijstechniek een team servicemonteurs en keurmeesters langs de weg.

Rapportage

Rapportage gebeurt altijd via een inspectierapport, waarmee we direct de klant/gebruiker informeren omtrent de staat van onderhoud. Dezelfde rapportage dient om u te adviseren omtrent noodzakelijke en aanbevolen reparaties middels een offerte. Als extra kunnen wij ook uw kranen keuren volgens NEN 3140. Na uitvoering van de reparaties wordt het betreffende hijswerktuig goedgekeurd en het kraanboek bijgewerkt.

Servicecontract

Het afsluiten van een servicecontract biedt als voordeel dat uw kraan periodiek wordt onderhouden en daar waar nodig gerepareerd. Schade als gevolg van stilstand blijft hierdoor tot een minimum beperkt en waarborgt de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving.

Deskundig op constructieniveau

De herkeuring wordt uitgevoerd door een van onze deskundigen op constructieniveau (AI-17).

De inspectie is alleen gericht op inspectie en hierbij wordt aangegeven welke items zijn goedgekeurd, wat voor reparatie in aanmerking komt en wat is afgekeurd. Indien het item is goedgekeurd wordt het door u meegeleverde, originele certificaat op de achterzijde afgetekend.

Onderhoudsbeurt = kostenbesparing

Daarnaast bestaat de herkeuring naast de bovengenoemde inspectiewerkzaamheden uit een complete onderhoudsbeurt waar de extra kosten veelal beperkt blijven tot de verbruikte onderdelen, benodigd voor reparatie. Indien het item is goedgekeurd wordt er een nieuw certificaat geleverd.

Trek- en testbank

Coops en Nieborg Hijstechniek heeft onlangs een zeer moderne trek- testbank in gebruik genomen. Deze bank heeft een capaciteit van 120 ton en is geheel computer gestuurd.
Lees meer over deze trekbank

Inspectie van hijs- en hefwerktuigen op locatie

Trekbank / testbank met een capaciteit van 120 ton
Inspectie en revisie van hijsblokken